- ${title}
Zgłoszenie przekazania informacji o rozpoczęciu lub zaprzestaniu prowadzenia działalności w zakresie obrotu świeżymi owocami i warzywami objętymi normami handlowymi oraz o ilości owoców i warzyw wprowadzonych do obrotuZgłoszenie przekazania informacji o rozpoczęciu lub zaprzestaniu prowadzenia działalności w zakresie obrotu świeżymi owocami i warzywami objętymi normami handlowymi oraz o ilości owoców i warzyw wprowadzonych do obrotu |
Organ właściwy do realizacji usługi |
Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych właściwy ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę przedsiębiorcy |
|
Kogo dotyczy |
Przedsiębiorcy którzy rozpoczęli prowadzenie działalności w zakresie obrotu owocami lub warzywami objętymi normami jakości handlowej |
|
Podstawy prawne |
|
|
Wymagane dokumenty |
|
|
Czas realizacji |
Do 10 dni roboczych |
|
Opłaty |
Nie dotyczy |
|
Tryb odwoławczy |
Nie dotyczy |
|
Rezultat realizacji usługi |
Zgłoszenie przekazania informacji o rozpoczęciu lub zaprzestaniu prowadzenia działalności w zakresie obrotu świeżymi owocami i warzywami objętymi normami handlowymi oraz o ilości owoców i warzyw wprowadzonych do obrotu |
|
Etapy realizacji usługi |
1. Przyjęcie zgłoszenie 2. weryfikacja zgłoszenie, 3.umieszczenie zgłoszenie w ewidencji Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych |
|
Poziom uwierzytelniania |
|
|
Usługa wymaga zalogowania |
TAK |
|
Słowa kluczowe | zgłoszenie przekazania informacji o rozpoczęciu lub zaprzestaniu prowadzenia działalności w zakresie obrotu świeżymi owocami i warzywami objętymi normami handlowymi oraz o ilości owoców i warzyw wprowadzonych do obrotu |
Zgłoszenie przekazania informacji o rozpoczęciu lub zaprzestaniu prowadzenia działalności w zakresie obrotu świeżymi owocami i warzywami objętymi normami handlowymi oraz o ilości owoców i warzyw wprowadzonych do obrotuZgłoszenie przekazania informacji o rozpoczęciu lub zaprzestaniu prowadzenia działalności w zakresie obrotu świeżymi owocami i warzywami objętymi normami handlowymi oraz o ilości owoców i warzyw wprowadzonych do obrotu |